Enter your keyword

Nieuws

Wij volgen nieuws en ontwikkelingen in de markt op de voet die jou als ondernemer binnen het MKB aangaan.

RSS Krediet desk | MKB Servicedesk

 • Infographic: wat verontrust een ondernemer het meest 14 juni 2018
  Wakker liggen van openstaande facturen. Volgens onderzoek krijgt 80% van de ondernemers regelmatig te maken met een onbetaalde factuur. En zeg nu zelf, dat is toch balen!
 • Gebrek aan kennis en financiën drempels voor een groener MKB 14 juni 2018
  Gebrek aan kennis en financiële middelen zijn de hoofdredenen waarom mkb-ers in Nederland nog niet verder verduurzamen. Onder mkb-ondernemers bestaat bovendien onwetendheid over mogelijke subsidieregelingen en onzekerheid over de continuïteit van fiscale voordelen.
 • Startup en 100 miljard euro nodig? StartupFest Europe staat voor de deur 18 september 2017
  Ben jij een startup en wil je geïnspireerd worden? Dan kun je niet om StartupFest Europe heen; een van de grootste startupevenementen van Europa.
 • Krijg altijd netjes je geld, vermijd deze valkuilen 31 augustus 2017
  Je denkt dat je alles goed geregeld hebt, maar dan blijk je toch geen goede afspraken te hebben gemaakt en krijg je na levering van je goederen of diensten je geld niet. Veel ondernemers trappen in dezelfde valkuilen. Zorg dat jij dat niet doet.
 • In welke landen kan ik goed zaken doen in 2017? 10 april 2017
  Doe jij zaken in het buitenland? Dan heb je te maken met allerlei ontwikkelingen waar je geen grip op hebt. Wat doen de Brexit, verkiezing van Trump, oorlogstaal van Poetin en Erdogan en aanslagen door Islamitische Staat met jouw afzetmarkt of leverancier? Gelukkig doet Coface regelmatig onderzoek naar het bedrijfsrisico in 160 verschillende landen. Dit […]
 • Leveren aan winkelketens, kan dat nog wel? 29 maart 2017
  Wat een nachtmerrie, het faillissement van V&D. Het warenhuis met zoveel kleine toeleveranciers ging in 2016 ineens failliet. En als jij als mkb-ondernemer nog geld tegoed had van V&D, wist je wel hoe laat het was. Als er al iets over zou blijven uit de boedel, dan gaat dat naar preferente schuldeisers als het UWV, […]
 • Crowdfunding duurzame winst 19 december 2016
  Natuurlijk kan crowdfunden rendement opleveren. Maar ondernemers kunnen er ook hun mvo-doelen mee helpen te behalen. En dat blijkt populair.
 • Hoe zetten we de financiële wereld voor de mkb'er op z'n kop? 11 oktober 2016
  In de media zijn het vaak de grote multinationals die in de spotlights staan. Ergens begrijpelijk, maar ook wel raar wanneer je je realiseert dat het mkb misschien wel belangrijker is. De cijfers liegen er niet om: 66,9% van de beroepsbevolking werkt er, het is verantwoordelijk voor een omzet van meer dan 580 miljard euro […]
 • Prinsjesdag 2016: gevolgen voor ondernemers 22 september 2016
  De plannen van de regering voor 2017 zijn bekend. Er gaat weer een hoop veranderen. Wat zijn de belangrijkste fiscale en financiële wijzigingen voor bedrijven? Een overzicht.
 • "Zelfs mijn vrouw heeft geïnvesteerd" 23 juni 2016
  De groei van je bedrijf financieren via crowdfunding. Het gebeurt steeds vaker. Mikkel Hofstee wist met zijn bedrijf Lifeguard 300.000 euro bij elkaar te halen in enkele weken. Hij vertelt zijn verhaal.